تخلیه چاه و تعمیر چاه قدیمی
تقریبا اکثر چاه ها بعد از گذشت مدت زمان نسبتا زیاد از حفر آن ها فرسوده و دچار تخریب میشوند.
به همین دلیل عده ی زیادی از افراد دست به تعمیر آن ها میزنند، یا اقداماتی جهت جلوگیری از تخریب آن انجام میدهند.
استفاده از چاه هایی که در این وضعیت مورد ترمیم و بازسازی قرار میگیرند، را می توان مثل روز اول انجام داد.
چرا که با ترمیم قسمت های تخریب و فرسوده چاه میتوان آن را تا حدود زیادی مثل روز های اول خودش کرد و به این وسیله نوعی عملیات احیا برایش انجام داد.
ترمیم و بازسازی چاه های قدیمی و فرسوده که دیگر نمیتوانند مورد استفاده قرار بگیرند را می توان به سه مرحله اصلی تقسیم کرد، که حتما باید زیر نظر یک لوله بازکنی یا چاه بازکنی معتبر قرار بگیرد.
اولین کاری که باید سریع اقدام به آن اقدام کرد پیدا کردن محل چاه و همینطور باز کردن درب آن است ،پس از آن بررسی باید مراحل تعمیر چاه را پیش گرفت.
مرحله نخست در بازسازی چاه و ترمیم آن مرحله تخلیه چاه است، همانطور که از نامش پیداست در این مرحله چاه باید به طور کامل تخلیه شود.
تخلیه چاه با تانکر های حمل فاضلاب، پمپ ساکشن و تانک های مکنده قوی دیگری صورت میگیرد.
در تخلیه چاه مکش قوی این ابزار و تجهیزات باعث میشود که چاه به طور کامل خالی شود، پس از تخلیه چاه و خالی شدن فضولات، آب و سایر مواد تجمع یافته در آن نوبت به لایروبی چاه و تراشیده شدن قسمت هایی از آن میرسد.
برای انجام این کار وجود شخصی ماهر و با تجربه برای ادامه کار بسیار ضروری و لازم است.
برای شروع شخصی وارد چاه میشود و شروع به حفر و تراشیدن دیواره چاه را تا زمان رسیدن به خاک میکند، پس از اتمام این کار این مواد زائد دوباره از چاه تخلیه شده و به خارج از آن انتقال میابد.پس از اتمام مرحله لایروبی نوبت به بررسی مجدد چاه میرسد.
در این مرحله نیز فردی باتجربه، متخصص و کاربلد بررسی های لازم را انجام میدهد.
کار این فرد آن است که تشخیص دهد کول گذاری انجام شود یا خیر، سپس اگر این فرد سفارش به کول گذاری کرد، عملیات کول گذاری نیز بعد از لایروبی آغاز میشود.
کول گذاری برای جلوگیری از ریزش چاه انجام میشود و به افراد کمک میکند تا خیالی آسوده در این رابطه داشته باشند.
کول در واقع یک قالب استوانه ای شکل است که از بتن و تسمه های فلزی در ساخت آن استفاده شده و باعث میشود که چاه قدرت فیزیکی بالایی پیدا کند و دچار تخریب های پی در پی نشود.
پر شدن چاه های فاضلاب هم یک سری عواملی دارد که با جلوگیری از انجام آن ها میتوانیم تا حدود زیادی از پرشدن سریع چاه جلوگیری کنیم.
عوامل پر شدن چاه فاضلاب
چاه ها به طور معمول بعد از پر شدگی نشانه هایی از خود نشان می دهند، که می توان با توجه به آن ها این موضوع را سریع فهمید و برای از بین بردن آن ها اقدام کرد.
۱- بالا آمدن فاضلاب از لوله ها
بالا آمدن فاضلاب و فضولات از لوله معمولا به دو علت رخ می دهند.
اولی گیر کردن و گرفتگی لوله های فاضلاب و دومی پر شدن چاه های فاضلاب.
در چنین موقعیتی حتما سعی کنید از یک لوله بازکنی معتبر کمک بگیرید و علت اصلی و دقیق آن را پیدا کنید.
به یاد داشته باشید در اینگونه مواقع باید اقدامات لازم را جهت رفع مشکل انجام دهید.
۲- شنیده شدن صدای بلند از آب
وقتی مقدار آب در چاه کم باشد میزان صدای آبی که از چاه به گوش می رسد بسیار کم است، ولی وقتی صدای آب چاه زیاد باشد، این بدان معناست که چیزی نمانده تا چاه به طور کامل پر شود.
۳- خارج شدن بوی نامطبوع فاضلاب از چاه
افزایش تجمع فضولات، پسماند و زباله ها گازی به نام گاز سپتیک ایجاد می کند.
این گاز در مواقع پر بودن چاه به خارج از آن راه میابد و باعث میشود بویی نامطبوع سر تا سر چاه و حتی خارج از آن را در بر بگیرد.
تمامی نشانه هایی که خدمت شما عرض شد، از مواردی هستند که هنگام پرشدن چاه شاهدشان هستیم.
اما علت هایی نیز وجود دارند، که هر کدام زمینه ساز پر شدگی چاه ها را فراهم می آورند و شاید با دانستن آنها بتوان تا از میزان زیادی از این اتفاق جلوگیری کرد.
۱- راه یابی آب باران به چاه های فاضلاب
در ساختمان ها و خانه هایی که راه فاضلاب و راه ورود آب باران یکی است.
پرشدگی چاه سریع اتفاق می افتد به خصوص هنگامی که میزان بارش باران زیاد است.
در این گونه مواقع خاک چاه قدرت جذب آب باران را پیدا نکرده و چاه سریع پر میشود.
۲- کم بودن حجم داخلی چاه و کوتاه بودن ارتفاع چاه
پر شدن چاه با این علت بسیار سریع رخ میدهد.
همه ما میدانیم که اندازه هر چاه به تعداد ساکنین موجود در آن خانه یا ساختمان بستگی دارد. چاه های کوچک جوابگوی ساکنین یا ساختمان های پر جمعیت نیستند و سریع دچار پرشدگی و گرفتگی میشوند.۳- ورود زباله ها و پسماند به داخل چاه ها
ورود زباله هایی که باعث گرفتگی لوله نیز میشوند، به داخل چاه ها موجب پر شدگی زود هنگام چاه میشود.
این زباله ها که معمولا پسماند موادغذایی، موادغذایی، میوه ها و چربی ها و… را شامل میشوند، وارد شده و به گوشه و کنار آن میچسبند و با گذشت زمان و وقتی که این فضولات تبدیل به رسوب شدند، پرشدگی چاه اتفاق می افتد.
برای جلوگیری از پرشدگی هر چاهی پیشنهاد می کنیم کار های زیر را انجام دهید:
۱- ساختن چاه هایی با ظرفیت بالا، با در نظر گرفتن ساکنین منازل
۲- جلوگیری از ورود زباله و پسماند موادغذایی به لوله های فاضلاب
۳- جداسازی راه ورود آب باران و راه های وارده به چاه از هم
مدت زمانی که لازم است، هر چاه به طور کامل پر شود، ۷ تا ۱۰ سال است ولی با انجام اقداماتی که گفتیم میتوانند این زمان را به مقداری طولانی به تعویق بیندازید.
دلیل نیازمردم به خدمات تخلیه فاضلاب چاه
تخلیه فاضلاب چاه ها به هر علتی که اتفاق بیفتد اما برای تعمیر و بازسازی نیاز به افرادی متخصص و باتجربه دارد.افرادی که بتوانند مشکل اصلی را دقیق تشخیص داده و آن را رفع کنند، از جهتی بازسازی چاه به ابزار و تجهیزاتی نیاز دارد، که استفاده از آن ها فقط از عهده افراد ماهر بر می آید و این دلایل سبب شده تا مردم همواره به خدمات تخلیه فاضلاب نیاز پیدا کنند.
تعمیر چاه فاضلاب کار کرده
چاه های فاضلاب کهنه و قدیمی که مدت زمان زیادی است ،از تعمیر آن میگذرد و دچار خرابی و فرسودگی های کهنه هستند، هم میتوانند مورد تعمیر و بازسازی قرار بگیرند. اهمیت تعمیر این گونه چاه ها از چاه های دیگر بیشتر است و افرادی که قصد تعمیر چاه های فرسوده قدیمی و کهنه را دارند، باید حتما از افراد متخصص در زمینه چاه بازکنی کمک بگیرند به بیانی دیگر تعمیر چاهشان را به طور کامل به دست آن ها بسپارند.
کف تراشی و لایروبی، طوقه چینی و سایر اقدامات برای این گونه چاه ها آن ها را به روز اولشان برمی گردانند.
طوقه چینی و کول گذاری چاه و کف تراشی چاه فاضلاب
اکنون میخواهیم شما را با اینگونه اصطلاحات آشنا کنیم.
طوقه چینی چاه
طوقه چاه همان دهانه بیرونی چاه است.
طوقه چینی در واقع اقدامی است که برای بستن در چاه انجام می شود.
طوقه چینی با استفاده از آجر و ملات صورت میگیرد.
در این روش آجر ها را دقیقا بقل هم میچینند تا جایی که دهانه بیرونی چاه کاملا بسته شود. طوقه چینی دهانه چاه را بسته و از افتادن انسانها و خودرو ها به داخل چاه جلوگیری میکند.
کول گذاری چاه
کول گذاری چاه نیز بعد از تشخیص انجام میشود.
در این روش همان طور که گفته شد یک استوانه بتنی که به وسیله میله مستحکم شده است را داخل چاه قرار میدهند ،تا با این کار جلوی رسوب دیوار های چاه را بگیرند و از تخریب دیواره های آن جلوگیری کنند.کف تراشی چاه
با انجام کفتراشی چاه، چاه طول عمر بیشتری به دست می آورد و دیرتر دچار فرسودگی میشود. کف تراشی چاه همان تراشیدن کف چاه است و در این روش چاه کمی بیش از حد معمول حفر میشود و این کار موجبات بیشتر شدن طول عمر آن را فراهم می آورد.
به هر حال در هر زمینه ای باید کار را به متخصصان و افراد حرفه ای آن کار سپرد.
حفاری، تعمیر و بازسازی دوباره هر چاهی هم نیاز به خدماتی دارد که از عهده افراد غیر متخصص بر نمی آید و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.