تست فشار لوله آب پلی اتیلن چگونه است؟
لوله کشی ساختمان ها یکی از مراحل ساختمان سازی می باشد که به صورت تخصصی و حرفه ای انجام می شود تا در گذر زمان مشکلی به وجود نیاید. یکی از کار های که پس از لوله کشی انجام می شود، تست لوله و فشار اب می باشد تا از محکم بودن و درست بودن سازه مطمئن شویم.
تست فشار آب لوله آب پلی اتلین یکی از کار هایی است که بر روی لوله ها انجام می شود.
تست فشار اب لوله پلی اتلین به این صورت است که ابتدا لوله ها را در یک استخر آب بزرگ و عمق با دمای کاملا مشخصی قرار می دهند و واکنش ها و تغییرات لوله را بررسی می کنند.
لوله آب پلی اتیلن زمانی نشان دهنده مقاوم بودن آن است که لوله دچار هیچ گونه تغییری نشود و ظاهر و بدنه ی لوله مانند روز اول نشان داده شود.
لوله های پلی اتیلن فشار آب را تا حدی می توانند تحمل کنند و تست این لوله ها برای مشخص کردن میزان تحمل فشار آب توسط متخصص و افراد حرفه ای طبق روش های خاص و اصولی انجام می شود و پس از تست گیری تمامی موارد مشخص می شود.
تست لوله های پلی اتیلن توسط متخصصین به روش های مختلفی انجام می شود به همین دلیل برای تست لوله ها باید از متخصصین کمک بگیرید. تست لوله های پلی اتیلن را نمی توان افراد در منزل انجام دهند و تمامی مراحل آن را باید به متخصصین سپرد.
بنابراین اگر در این کار تخصصی و مهارتی ندارید کافی است به مراکز معتبری که در این زمینه فعالیت طولانی و درخشانی داشته اند کمک بگیرید تا تست این نوع لوله ها به خوبی و به صورت کاملا تخصصی انجام شود.
آزمون های تولید لوله آب پلی اتیلن و یا تست فشار لوله آب
تولید لوله آب پلی اتیلن و تست فشار لوله آب با آزمون های خاصی انجام می شود و تمامی مراحل آزمون ها زیر نظر متخصصین به اتمام می رسد. آزمون های تولید لوله آب پلی اتیلن به صورت های زیر می باشد.
۱- آزمون کوتاه مدت
آزمون کوتاه مدت یکی از آزمون های لوله آب پلی اتیلن می باشد که نسبت به روش های دیگر مدت زمان کمتری می گیرد و در این روش لوله ها در یک حوضچه عمیق و بزرگ در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰۰ ساعت قرار می گیرند تا از کیفیت و… مطمئن شوند. اگر پس از آزمون لوله دچار ترک خوردگی، شکستگی، خمیدگی و… نشده باشد نشان دهنده کیفیت بالای لوله می باشد.
۲- آزمون بلند مدت
این آزمون همانطور که از اسم آن پیدا است جزو آزمون هایی می باشد که مدت زمان بیشتری را صرف می کند و نحوه این آزمون به این صورت است که لوله ها به مدت ۱۶۵ ساعت با دمای ۶۵ درجه سانتی گراد در برابر فشار قرار می گیرند و پس از گذشت ۱۶۵ لوله نباید هیچ تغییری کرده باشد و در صورت وجود ترکیدگی، خمیدگی، شکستگی و… نشان دهنده کیفیت پایین لوله می باشد و بهتر است که اقدام به ساخت لوله های جدید با کیفیت بالا تر و بهتر شود.
نکاتی برای شروع تست استحکام خط لوله آب پلی اتیلن
تست استحکام خط لوله آب پی اتیلن یکی از آزمون هایی می باشد که باید به صورت کاملا حرفه ای توسط شرکت لوله بازکنی تخصصی انجام شود و هر گونه بی دقتی در این تست نباید صورت بگیرید. در هر حال برای شروع تست استحکام خط لوله آب پلی اتیلن باید برخی نکات را بدانیم و رعایت کنیم که برخی از آن ها ذکر می کنیم.
۱- تحت هیچ شرایطی نباید از آب با دمای بسیار بالا در آزمون استفاده کنید به دلیل این که ممکن است لوله کیفیت خود را از دست بدهد. تست استحکام لوله پلی اتیلن در دمای مخصوصی انجام می شود.
۲- قبل از شروع تست باید تمامی اتصالات لوله ها بررسی شود و از نصب کامل آن ها مطمئن شویم و در صورتی که با نواقصی مواجه شدیم باید اقدام به رفع آن آن ها شود.
۳- جوش لوله های پلی اتیلن با استفاده از دستگاه های جوش کاری انجام می شود و پس از اتصال آن ها قسمت های مورد نظر کاملا داغ هستند به همین دلیل هنگام شروع تست باید از سرد بودن نقاط به طور کامل مطمئن شوید.
۴- برای تست گرفتن از لوله های پلی اتیلن بهتر است که بهترین روش را انتخاب کنید تا از مقاومت لوله به طور کامل مطمئن شوید به همین دلیل برای تست لوله ها از افراد متخصص کمک بگیرید و اگر در این زمینه تخصص و مهارتی ندارید از انجام آن خودداری کنید.
۵- تست گرفتن از لوله پلی اتیلن با آب انجام می شود که جزو بهترین روش ها می باشد به همین دلیل هنگام تست گیری از آب کاملا تمیز و پاکیزه استفاده کنید به دلیل این که آلوده بودن آب از کیفیت تست گیری می کاهد.
دلیل افت فشار آب در ساختمان ها چیست؟
افت پیدا کردن فشار اب در ساختمان ها یکی از مشکلاتی می باشد که افراد ساختمان برای رفع آن ها سریعا اقدام می کنند ولی دلیل افت فشار آب در ساختمان ها نسبت به برخی موارد متفاوت است و تغییر می کند. برخی دلایل افت فشار آب را توضیح می دهیم.
۱- یکی از دلایل موثری که سبب کاهش فشار اب در ساختمان ها می شود قدیمی بودن سیستم لوله کشی می باشد.
قدیمی بودن سیستم لوله کشی به راحتی فشار اب را کاهش می دهد و اگر در طبقات بالای ساختمان قرار بگیریم با نبود آب مواجه می شویم به همین دلیل اگر سال ساخت منزل بسیار بالا است بهتر است که هر چند سال یک بار سیستم لوله کشی را به طور کامل بررسی کنید تا در صورت وجود رسوب و جرم و… اقدام به از بین بردن آن ها نمود.
۲- یکی دیگر از دلایل کاهش فشار اب ساختمان ها خرابی پمپ ساختمان می باشد. زمانی که پمپ ساختمان خراب می شود توانایی منتقل کرد آب به طبقات بالا را ندارد به همین دلیل زمانی که به صورت ناگهانی با افت فشار آب ساختمان رو به رو می شوید بهتر است که پمپ آب را بررسی کنید.
۳- مصرف بی رویه آب نیز بر کاهش فشار اب موثر است به همین دلیل اگر در مصارف شخصی زندگی خود از آب لوله کشی بیش از حد استفاده می کنید احتمال کاهش فشار اب بالا می رود.
۴- هر ساختمانی دارای شیر فلکه برای بستن یا باز کردن راه آب لوله کشی می باشد که اگر شیر فلکه به خوبی باز نشده باشد احتمال کاهش فشار اب بسیار بالا می رود به همین دلیل زمانی که احساس می کنید فشار اب تغییراتی کرده است بهتر است که شیر فلکه اصلی را بررسی کنید و اگر به خوبی باز نشده کاملا باز کنید.
۵- گاهی اوقات ممکن است سیستم لوله کشی یا اتصالات لوله ها دچار ترک خوردگی یا شکستگی شده باشند که در صورت چنین مشکلی نشتی آب به وجود می آید. نشتی آب لوله ها از فشار طبیعی آب لوله کشی می کاهد. برای پیدا کردن محل اصلی نشتی آب باید لوله ها و اتصالات آن توسط متخصصین لوله کشی به طور کامل با دستگاه های مخصوص بررسی شود تا در صورت وجود نشتی اقدام به تعمیر یا تعویض محل مورد نظر شود.
۶- شیر آلات ساختمان ها زمانی که کهنه و فرسوده شوند جرم و رسوب هایی داخل آن بسته می شود که سبب کاهش فشار اب می شود به همین دلیل هر چند سال یک بار شیر آلات ساختمان را تعویض کنید تا در صورت رسوب و… اقدام به رسوب گیری شود.
۷- برخی از منطقه ها دارای کمبود فشار آب هستند و در بیشتر اوقات با پایین بودن فشار اب رو به رو هستند و این موضوع ربطی به خرابی پمپ، نشتی اب، رسوب شیر آلات و... ندارد و یک مشکل همگانی است.
۸- یکی از دلایل کاهش فشار اب مسدود شدن راه خروج آب می باشد، زمانی که راه آب مسدود شود با کاهش فشار اب رو به رو می شویم به همین دلیل بهتر است راه آب را کاملا بررسی کنید و از باز بودن راه آب مطمئن شوید.
زمانی که با کاهش فشار آب ساختمان رو به رو شدید بهتر است که موارد بالا را بررسی کنید و اگر توانایی بررسی اصولی ندارید از افراد متخصص کمک بگیرید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند و قسمت های مورد نظر را به طور حرفه ای بررسی کنند.
احمدی
2023-05-14ممنونم از راهنمایی خوبتون مقاله هاتون زیباست و بهم خیلی کمک کرد